Menu Sluiten

Vitaal sportpark

Intro

Het Dorpsplatform heeft een projectgroep ingericht om een openbaar sportveld in Driel te realiseren. De groep wordt, naast twee platformleden, gevormd door een groep ouders die mogelijk willen maken dat hun kinderen (in de basisschoolleeftijd) kunnen voetballen in het dorp. Een van de kinderen heeft de burgemeester een brief geschreven over zijn wens. Deze wens lijkt aan te sluiten bij gemeentelijk beleid om de sportparken meer open te stellen voor het publiek. 

Maak kennis met de mensen

Contact: vitaalsportpark@samendriel.nl

Naast de genoemde ouders is een projectgroep samengesteld met een vertegenwoordiger van de gemeente, een bestuurslid van de voetbalclub en een trekker vanuit het dorpsplatform.

Nelis van Binsbergen

“Ik heb het lief dat dorpje aan de Rijn…..”
Vooral de ouderen in Driel zullen dit regeltje herkennen. Het komt terug in het refrein van het Drielse dorpslied, ooit gecomponeerd door meester van Rooijen. Om meerdere redenen geldt deze binding met Driel nu ook voor mij.

Als correspondent van de Arnhemse Courant kwam ik regelmatig bij de Drielse verenigingen op bezoek. Ik spreek nu over bijna 40 jaar geleden! In Driel was immers altijd wat te doen. Dat is nu nog zo, hoewel “Corona” er even de handrem optrekt.

Maar liefst 30 jaar was ik inwoner van Driel. Weliswaar woonde ik in het mooie buitengebied, maar voelde me tot in de haarvaten verbonden met het dorp en haar inwoners. Ik mocht tot tweemaal toe voor een flinke periode directeur zijn van De Meeuwenberg en leerde veel kinderen, ouders, grootouders en zelfs grootouders kennen. Ik mis nu met zovelen de dorpsfeesten, zoals de kersenfeesten en kermissen. Voor mij geweldige en gezellige momenten om onder het genot van een biertje lekker bij te kletsen met alle bekenden. Driel heeft mij alles gegeven als het gaat om wonen, werken, vriendschappen en vertier. Ik woon nu elders, maar heb mijn hart in Driel gelaten.
Daarom ben ik blij dat ik met het Platform Samen Driel mee mag denken over de leefbaarheid in het dorp, nu en in de toekomst.

Jan van Rooijen

Geboren in Driel in de vorige eeuw, en hier een fantastische jeugd gehad; vissen in de Rijn, voetballen bij de lokale RKSV, naar school op het Drieluik. Dat gun ik mijn kinderen ook. Dus nu sinds vier jaar weer terug in de Parel van de Betuwe. Ik woon met veel plezier met mijn vrouw en drie kinderen in de Breekenhof. Driel is nog steeds die fijne plek, en daar wil ik graag actief aan bijdragen. Want de levendigheid in het dorp maak je samen. Naast vrijwilliger bij het Dorpsplatform ben ik ook actief als bestuurder bij RKSV Driel.