Menu Sluiten

Kick-off Deelauto-project op Kersenfeest braderie

Vorige week zaterdag gaf het dorpsplatform Samen Driel acte de présence op de braderie. Eyecatcher was het “bellenblaasmeisje”, maar het was ook de kick-off voor het deelauto-project. Veel mensen hebben een flyer meegenomen. “Belangrijk dat dit gebeurt, ik maak me ook zorgen over het milieu”, zeiden een aantal bezoekers van de kersenmarkt. Dus belangstelling genoeg, maar we kunnen zeker nog mensen gebruiken!

Eerste stap in het project is om eerst een aantal zaken uit te zoeken. Wat moet je bijvoorbeeld regelen als je een eigen auto wilt gaan delen? Wat kost de auto (per km) voor de delers? Welke afspraken zijn verstandig om samen te maken? Welke app willen we gaan gebruiken om de auto gemakkelijk te kunnen reserveren als je hem nodig hebt?

Maar ook natuurlijk wat je ermee bespaart. In je eigen portemonnee, in je CO2 uitstoot en andere schadelijke stoffen, in de grondstoffen die je minder gebruikt én in de ruimte die je minder gebruikt. De ruimte die je niet (meer) voor het parkeren van een auto gebruikt kunnen we mooi met groen beplanten. Lijkt het je leuk om hieraan mee te helpen? Mail ons op deelauto@samendriel.nl .

Vervolgens streven we ernaar om de auto eind dit jaar ook echt te gaan delen. We zouden echter nu al in contact willen komen met mensen die het gebruiken van een deelauto overwegen. Bijvoorbeeld als je (tweede) auto aan vervanging toe is. Overweeg je een deelauto nu of in de toekomst? Mail ons dan ook op deelauto@samendriel.nl .

Is de eerste deelauto een succes en lijkt het erop dat meer mensen belangstelling hebben? Dan gaan we natuurlijk verder!