keyboard_backspace Terug naar het nieuwsoverzicht

SamenDriel.nl en het nieuwe bestemmingsplan kunnen elkaar versterken

28-01-2020

Driel heeft een nieuw bestemmingsplan nodig. In zo’n bestemmingsplan staan de afspraken over de ruimtelijke inrichting in ons dorp. Denk aan de afspraken over reclame, maar ook hoe hoog een gebouw mag zijn en waar winkels mogen komen. Normaal gesproken stelt de gemeente zelf het bestemmingsplan op. Project Flexibel Bestemmen doet dit graag met alle inwoners en ondernemers, zodat het nieuwe plan zo goed mogelijk aansluit bij jullie wensen en behoeften.

Speciaal voor Driel kijkt Project Flexibel Bestemmen naar wat de inwoners van Driel en de initiatiefnemers van het platform Samendriel.nl gemeenschappelijk en/of aanvullend voor wensen en plannen hebben. Dit brengen we zo goed mogelijk samen in het nieuwe bestemmingsplan. Dat vraagt van ons een goede afstemming met SamenDriel.nl, waardoor de maatschappelijke verbeteringen die Samendriel.nl nastreeft, zo goed mogelijk worden opgenomen in het bestemmingsplan.

Het kan zijn dat een onderwerp op het platform Samendriel.nl niet helemaal past binnen de mogelijkheden van het bestemmingsplan. Het proces dat we nu doorlopen zorgt uiteindelijk voor een vernieuwing van het huidige bestemmingsplan voor kleine ontwikkelingen of functiewijzigingen. Voor het toevoegen van nieuwe woningen is een aparte bestemmingsplanprocedure nodig.

Laat uiterlijk 9 februari je stelling achter op www.flexibelbestemmendriel.nl