Menu Sluiten

Zanggroep Spirit: van passie naar Pasen op 10 april in Driel

In de week voor Pasen, de lijdensweek,  op zondagmiddag 10 april, inspireert Zanggroep Spirit ons in de katholieke kerk van Driel vanuit het passieverhaal met eigentijdse bekende songs.  Een verteller licht het verhaal voor de bezoekers toe. Het verhaal over het leven van Jezus in al zijn kwetsbaarheid en kracht.

Spirit verklankt op geheel eigen wijze het passieverhaal, waarbij zang en gesproken tekst elkaar aanvullen en versterken. Passievolle nummers zoals ‘Mary did You know’ van Buddy Green en Mark Lowry , ’Ken je mij’, van Stijn van de Loo en Huub Oosterhuis en ‘Lazarus’  van David Bowie passeren de revue.  Zo wordt het ‘het verhaal’ van Spirit een onvergetelijke gezamenlijke beleving.

Zanggroep Spirit uit Best bestaat uit 35 enthousiaste vrouwen en mannen die genieten van hun gezamenlijke passie: zingen! Het repertoire is veelzijdig: swingende songs, ontroerende ballads en pittige popnummers. Onder leiding van dirigent en arrangeur Ashley Houben wordt vol enthousiasme en overgave gewerkt aan het continue verfijnen van de nummers. 

Muziek en podiumpresentatie worden daarbij door regisseur Anne Simkens perfect op elkaar afgestemd. Dit alles wordt muzikaal ondersteund door het bevlogen pianospel van Joost Kraaijeveld.  In het succesjaar 2019 werd Spirit het beste koor van Zuid-Nederland bij het Balk-Topfestival, en werden zij tweede van Nederland in de Topklasse in de categorie ‘Grote groepen’.
De toegang tot dit Blije Kerk Concert Driel op zondag 10 april is gratis. Locatie: Maria Geboortekerk, Kerkstraat 25, 6665CE Driel. (Aanvang 14.30; na afloop deurcollecte).

www.zanggroepspirit.nl

www.blijekerkconcerten.nl