Menu Sluiten

Vrijwilligersvervoer in gemeente Overbetuwe: dus ook in Driel

Sinds juni 2022  coördineert de Stichting Algemene Hulpdienst Elst het vrijwilligersvervoer voor de gehele gemeente Overbetuwe.

Door samenwerking met de gemeente Overbetuwe en Forte Welzijn voert de stichting deze service uit voor inwoners die niet zelf over vervoer beschikken en geen familie of vrienden in de buurt hebben om te helpen.

Vraag en aanbod komen op een centraal coördinatiepunt bij de Algemene Hulpdienst binnen.

De coördinator spreekt met de aanvrager en de chauffeur het verzoek goed door. Wat is het tijdstip? Waar gaat de rit naartoe? Moet de chauffeur wachten? Zorgvuldigheid staat hoog in het vaandel en voorkomt teleurstellingen achteraf. Zo is het bijvoorbeeld niet mogelijk om mensen in een rolstoel te vervoeren maar een rollator meenemen is geen probleem. Is een rit wat verder weg, of zit er wachttijd tussen de heen- en terugreis, dan wordt dat ook vooraf goed doorgesproken wat dit voor de aanvrager en de chauffeur betekent. Zijn beide partijen akkoord, dan is er een match en staat de chauffeur op het afgesproken tijdstip voor de deur.

Zoveel mogelijk wordt een vrijwillige chauffeur gevraagd die woont in de plaats waar ook de aanvrager vandaan komt. Dat scheelt tijd en kosten. De chauffeurs die met hun eigen auto het vervoer verzorgen doen dit niet helemaal gratis. De aanvrager betaalt de chauffeur een onkostenvergoeding. Deze is vooraf met de aanvrager afgestemd. De aanvrager betaald na afloop van de rit het afgesproken bedrag zelf aan de chauffeur.

Een rit aanvragen kan:

  • Telefonisch van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 10.00 uur.
    Het telefoonnummer is 0481 – 374926.
  • Door een e-mail te sturen naar info@hulpdienstelst.nl
  • Door het contactformulier in te vullen op de website www.hulpdienstelst.nl

Geadviseerd wordt om minimaal twee dagen van te voren de rit aan te vragen. Dit voorkomt teleurstelling en geeft het coördinatiepunt de tijd om vraag en aanbod zo goed mogelijk bij elkaar te brengen.

De Algemene Hulpdienst werkt uitsluitend met vrijwilligers. Voor onze vervoersservice, boodschappen,  kleine klusjes in en om het huis en tuinonderhoud zijn nieuwe vrijwilligers van harte welkom. Meer weten? Neem contact op met ons coördinatiepunt via info@hulpdienstelst.nl.

We komen graag met u in gesprek.