Menu Sluiten

Vernieuwen Fikkersdries: inloopmiddag/-avond op donderdag 8 juni

We gebruiken met z’n allen steeds meer water. De stijging komt door het bouwen van meer woningen, de groei van bedrijven en de klimaatverandering met langere periodes van hitte en droogte. Dit betekent dat Vitens binnen een paar jaar meer rinkwater moet maken om aan de huidige en stijgende vraag te blijven voldoen.

Nieuwe zuiveringsinstallatie
Om genoeg drinkwater te hebben, vernieuwen en verduurzamen we een deel van de zuiveringsinstallatie op locatie Fikkersdries aan de Groene Woudsestraat 4 in Driel. Hiermee zuiveren we straks meer water dan we nu doen. Zo groeien we mee met de stijgende vraag naar drinkwater. Daarnaast verbeteren we het netwerk van drinkwaterleidingen en zoeken we naar nieuwe bronnen voor drinkwater.

Inloopavond: donderdag 8 juni van 16.30 tot 20.00 in Zalen- en Partycentrum de Oldenburg in Driel

Wat is de planning?
De bedoeling is om 2024 te starten met de bouw van de zuiveringsinstallatie zodat deze in 2026 klaar is. Over de zoektocht naar de nieuwe bronnen van drinkwater volgt een uitgebreide informatieavond in het najaar van 2023. Hiervoor ontvangt u later een uitnodiging.

Wie zijn betrokken bij de nieuwbouw?
De vervolgstappen bespreken wij graag met u. Natuurlijk stemmen we dit ook af met de gemeente, provincie, waterschap en belangengroepen. De nieuwe zuiveringsinstallatie krijgt een mooie inpassing in het landschap.

U bent van harte welkom op de inloopavond. Loop gerust binnen, ontdek wat de plannen zijn voor de nieuwe zuiveringsinstallatie en stel uw vragen. U kunt ons nu ook al bereiken via fikkersdries@vitens.nl en informatie vinden op de projectwebsite https://www.vitens.nl/Over-water/Projecten/Fikkersdries.