Menu Sluiten

Oekraïense ambassadeur bij Drielse Airborne herdenking

De Airborne herdenking in Driel kan rekenen op de aanwezigheid van een bijzondere gast. Naast de ambassadeurs van Polen, Groot-Brittannië, Canada, Verenigde Staten en Australië is dit jaar ook de Oekraïense ambassadeur aanwezig.

Arno Baltussen, voorzitter van Stichting Driel-Polen: “We zijn bijzonder vereerd door de aanwezigheid van de Oekraïense ambassadeur. Wat velen niet weten, is dat een deel van onze Poolse helden uit een deel van Polen komt dat vandaag de dag tot Oekraïne behoort – én waar momenteel de menselijke waardigheid onmenselijk hard geschonden wordt. Dat maakt het zeer bijzonder dat de heer Karasevych in ons midden is.”

Livestream

De herdenking is zaterdag 16 september op het Polenplein in Driel en begint om 15.00 uur. Voor wie niet aanwezig kan zijn maar de herdenking wel digitaal via de livestream wil volgen, kan naar de website van lokale omroep RN7 gaan, www.rn7.nl.

Over de herdenking

Sinds 1946 wordt ieder jaar in Driel in september een herdenking gehouden voor de inzet van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade en de bijdrage aan de Slag om Arnhem.
Arno Baltussen: “De inzet van de brigade is essentieel geweest voor onder andere de ontsnapping van 2.400 militairen uit de perimeter in Oosterbeek en uiteindelijk voor ons, voor onze vrijheid.”

Stichting Driel-Polen ontving 26 augustus 2023 nog een Poolse prijs voor de jarenlange buitengewone inspanningen en toewijding waarmee zij het verhaal van de 1ste Poolse Onafhankelijke Parachutistenbrigade laat voortleven.

Foto is van eerdere herdenking