Menu Sluiten

Nijmeegs Koperkonsort met warme koperklanken

Zondagmiddag 7 november, 14.30 uur, opent het Nijmeegs Koperkonsort (NKK) met een gevarieerd koperconcert het nieuwe Drielse Blije Kerk-seizoen na de coronastilte.  Op het programma staan werken uit verschillende periodes en stijlen. Zoals gebruikelijk bij optredens van dit koperensemble, worden er werken gespeeld van Giovanni Gabrieli. Hij staat bekend om zijn ‘meerkorige’ composities, die een waar stereo-effect teweeg brengen. Oren open, ogen dicht; en we wanen ons in de San Marco basiliek in Venetië.

De Renaissance is niet de enige stijlperiode waaruit het NKK werken zal spelen. Zo komen de middeleeuwen aan bod bij de Old French Dances. Echte dansmuziek van al eeuwen oud. De liefhebbers van moderner werk komen ook aan hun trekken, bijvoorbeeld met de Song of Mandalay van Kurt Weill uit de 20e eeuw.

Het NKK staat bij het concert in Driel onder muzikale leiding van Hans Pastoor. Het Nijmeegs Koperkonsort is een tienkoppig koperensemble. De bezetting is: vier trompetten, vier trombones, een hoorn en een tuba. Sinds de oprichting in 1978 zijn concerten verzorgd in Nederland, Duitsland en Frankrijk.
Zolang de coronamaatregelen gelden moeten alle bezoekers hun persoonlijke corona QR-code kunnen tonen, in combinatie met een geldig identiteitsbewijs. Deze zullen bij de ingang van de kerk worden gecheckt. De toegang tot de katholieke kerk in Driel (Kerkstraat 27) is gratis; na afloop is er een deurcollecte.

Nijmeegs KoperKonsort
www.blijekerkconcerten.nl