Menu Sluiten

Nieuwjaarsconcert met heerlijke klassieke muziek: 14 januari 2024 om 14.30 uur

Op het komende nieuwjaarsconcert vertolken het vioolduo Iris van Nuland (viool) en Francisca Galante (altviool), en de pianist Christan Grotenbreg blijgestemd luisterrijke hoogtepunten uit de barok, en de klassieke en romantisch periode. Een keus wordt gemaakt uit onder andere werken van Händel, Mozart, Schubert. Het viool-altvioolduo, bestaande uit Iris van Nuland en Francisca Galante, verspreidt sinds hun oprichting in 2021 een eigen stem door de muziek

Iris van Nuland is een rijzende ster in de vioolwereld. Ze toont lef en persoonlijkheid, waarbij ze als een leeuwin op haar viool speelt. Ze won in 2020 het prestigieuze Prinses Christina Concours, de belangrijkste prijs voor jonge klassieke musici. Van Nuland trad eerder op in Driel samen met barokorkest Megen. Ze maakte toen zo’n indruk dat de Blije Kerk verheugd is dat ze wéér wilde komen spelen. De Portugese altvioliste Francisca Galante behaalde in 2021 de tweede plaats van het Prinses Christina Concours. Als een frisse, pure vernieuwende verschijning straalt zij op het podium.
Christan Grotenbreg, piano, brengt spannende improvisaties van bekende klassieke werken zoals onder andere de Mondscheinsonate van Beethoven, Träumerei van Schumann, het Wiegenlied van Brahms en het Ave Maria van Schubert.
Kom 14 januari genieten van deze heerlijke muziek in de katholieke kerk! De toegang is gratis. Het concert begint om 14.30. Na afloop wordt er een deurcollecte gehouden.
www.blijekerkconcerten.nl