Menu Sluiten

Nieuwjaarsconcert 29 januari Concordia en Koper Konsort

Op het Nieuwjaarsconcert 2023, 14.30 presenteren onze Harmonie Concordia en het Nijmeegs Koper Konsort een mooi gevarieerd program in de katholieke kerk in Driel. Zo speelt onze Drielse muziekvereniging Concordia aansprekende polka’s en samba’s. Verder rustige nummers, zoals ‘Candle in the wind’; het nummer dat werd gespeeld en gezongen door Elton John bij de begrafenis van prinses Diana. Maar ook een gepassioneerd nummer ‘The witch and the Saint’ wordt ten gehore gebracht.  Verder wordt ‘Moment for Morricone’ ten gehore gebracht; muziek uit de film van ‘Once Upon a Time in the West’. Deze tijdloze filmmuziek brengt ons in de sfeer van het Wilde Westen

Onze Drielse muziekvereniging Concordia telt nu 45 leden.  Willem van de Laar is sinds 2015 de enthousiaste dirigent.
Na de pauze zullen we genieten van de warme koperklanken van het Nijmeegs Koper Konsort. Dit ensemble bestaat uit een tiental koperblazers uit Nijmegen en omstreken. Zij spelen muziek uit verschillende stijlperiodes, maar hebben een voorliefde voor werken uit de Renaissance en barok. In dit concert komt dat onder andere tot uiting door bewerkingen te spelen van muziek van Bach en Purcell. Ook zullen zij de meerstemmige muziek van Giovanni Gabrieli ten gehore brengen, het Exultate Justi, waarmee u zich voor even in de San Marco in Venetië waant. Het ensemble staat onder muzikale leiding van Dick Bolt. 

Het Blije Kerk Concert op zondagmiddag 29 januari is vrij toegankelijk; de aanvang is 14.30. Zoals bekend: na afloop deurcollectie gehouden.