Menu Sluiten

Lezing: Drielse veer en die van de pachters Busch; 20 mei om 20.00 uur

In de familie van Frans Busch heeft het Drielse veer een belangrijke rol gespeeld. Vanaf 1925 was zijn grootvader Johan Daniël pachter en exploitant van de veerdienst. De laatste exploitant van de gierpont was Jo Busch, de vader van Frans. De laatste veerman van de gierpont ‘Zeldenrust’ was Frans’ oudste broer Jo.

Op vrijdagavond 20 mei aanstaande organiseert de Historische Kring Driel een voordracht over de geschiedenis van het Drielse veer. De lezing wordt verzorgd door Frans Busch die met zijn fascinatie voor en verbondenheid met het Drielse veer bij uitstek de geschikte persoon is voor het uiteenzetten van deze rijke historie van de eeuwenoude veerdienst over de Neder-Rijn tussen de dorpen Driel en Oosterbeek.

Frans Busch is de auteur van het boek Een geschiedenis van het Drielse veer en die van de pachters Busch dat verschijnt op 14 mei. Na de lezing is er gelegenheid een exemplaar van het boek te kopen tegen (gepaste) betaling van € 23. Althans, zolang de voorraad strekt. Mocht u het boek vooraf willen bestellen dan kunt u een e-mail sturen naar: buschdrielseveer@gmail.com.

Bijschrift afbeelding: Voorzijde van het desbetreffende boek © Frans Busch

De lezing van Frans Busch begint op vrijdag 20 mei 2022 om 20.00 uur en vindt plaats in De Oldenburg aan het Hofplein 1 in Driel. Voor leden van de Historische Kring Driel is de toegang gratis, niet-leden betalen ter dekking van de kosten € 2,00.