Menu Sluiten

Leuk idee voor buitenspeeldag op 12 juni?

Op woensdag 12 juni is de nationale buitenspeeldag. In heel Nederland komen dorpen en wijken die middag samen bij hun favoriete speelplek. Ook in Overbetuwe doen we mee! Wilt u een buitenspeeldag in uw buurt? Kies een plek, trommel vrienden en buren op en organiseer een paar leuke activiteiten.

Hoeft niet ingewikkeld; het gaat om samen buiten zijn!

Een paar praktisch tips:

Doelgroep

Kinderen uiteraard! Maar ook ouderen. Je bent immers nooit te oud om te spelen. We zouden het erg leuk vinden als ouderen uit de buurt ook buiten zijn die dag. Organiseer voor hen een speciale activiteit (jeu de boules, sjoelen, oud Hollandse spelen…). We hopen dat jong en oud elkaar ontmoet en dat iedereen mee kan doen, ongeacht eventuele beperking.

Organisatie

Met een groepje enthousiastelingen kom je al heel ver. Verdeel de taken: de een verzint een spel, de ander maakt een flyer en weer een ander zorgt voor eten en drinken. Op https://jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag staan ook tips. Nog hulp nodig? Vraag de opbouwwerker van Forte Welzijn op mee te denken. Mailadres: TeamOVBOpbouwwerk@fortewelzijn.nl

Budget

Er is geld beschikbaar uit het lokaal sportakkoord. Voor elke locatie maximaal 350 euro. Dit geld kan gebruikt worden voor bijvoorbeeld het huren/de aanschaf van sport- en spelmateriaal, gezonde snacks, drukken van flyers enz. Aanvragen van budget kan via een speciaal formulier. Zie: Financiële ondersteuning | Overbetuwe Beweegt | OnsOverbetuwe.nl

Ideeën voor activiteiten

Een uitgebreid programma of bijzondere spellen zijn leuk maar niet nodig voor succes. Waar kinderen samenkomen, wordt automatisch gespeeld. Leuke ideeën zoals spelletjes met een link naar de Olympische Spelen in Parijs staan op Olympische straatspelen – Jantje Beton – Speelbeweging.

Communicatie

Mond-op-mond reclame, een flyer door de brievenbus, een aankondiging in de dorpskrant: nodig iedereen uit. Meld de locatie van de buitenspeeldag ook aan op: https://jantjebeton.nl/ik-wil-spelen/de-buitenspeeldag/aanmelden.

Als gemeente willen we ook beachvlaggen met “Buitenspeeldag” erop regelen en zorgen voor een aankondiging in het gemeentenieuws. Laat Fabiënne Lansink (f.lansink@overbetuwe.nl) daarom weten als jouw buurt meedoet.