Menu Sluiten

Historische Kring Driel: Lezing 100 jaar voetbal in Driel

Kampioensteam RKSV Driel 1949

Vanaf eind jaren 90 verdiept Willy Ederveen zich in het voetbalverleden van het dorp Driel. Zijn interesse in dit specifieke onderwerp groeide uit tot een verzameling van documenten, foto’s en objecten. Dit archief en zijn historische onderzoek vormen de basis voor de lezing 100 jaar voetbal in Driel.

Op vrijdagavond 12 mei organiseert de Historische Kring Driel een presentatie over een eeuw voetbal in Driel. De voordracht wordt verzorgd door Willy Ederveen, die lid is van de historische vereniging van Driel en zich ook al jarenlang vrijwillig inzet voor de plaatselijke voetbalvereniging R.K.S.V. Driel.

De eerste bronnen over voetbal in Driel dateren uit omstreeks 1920. Het gaat dan om voetbalclubjes die alle een kort bestaan kenden en o.a. voetbalden onder namen als D.V.C. en D.V.O. Direct na de oorlog wordt op 19 oktober 1945 R.K.S.V. Driel opgericht. Een club die over tweeënhalf jaar haar 8o-jarig bestaan mag vieren.

In zijn lezing over 100 jaar voetbal in Driel zal Willy Ederveen onder meer ingaan op de eerste voetbalclubjes van voor de oorlog, diverse locaties van voetbalvelden in ons dorp en belangrijke momenten in de historie van R.K.S.V. Driel. Een aanrader voor de liefhebber van de lokale sportgeschiedenis en in het bijzonder van de Drielse voetbalhistorie.

De presentatie begint om 20.00 uur en vindt plaats in De Oldenburg aan het Hofplein 1 in Driel. Voor leden van de Historische Kring Driel is de toegang gratis, niet-leden betalen ter bestrijding van de kosten € 2,00.