Menu Sluiten

Deel Natuurgebied Hollanderbroek (bij Fikkersdries) tijdelijk dicht voor rust tijdens het broed- en voortplantingsseizoen 

Een deel van het natuurgebied Hollanderbroek is vanaf 8 mei tijdelijk gesloten vanwege het broed- en voortplantingsseizoen. Dit betekent dat dit deel van het gebied voorlopig niet toegankelijk is voor wandelaars.

Het gaat om het deel dat in eigendom is bij Vitens. De overige delen van het natuurgebied zijn nog wel bereikbaar via de Langeweistraat.

Tijdens het broed- en voortplantingsseizoen zijn de vogels en jonge dieren in het natuurgebied extra kwetsbaar. Reeën en hazen laten hun jongen tijdelijk achter in het hoge gras en sommige vogels maken nestjes op de grond. Het hele jaar door geldt dat honden aangelijnd dienen te zijn. Helaas komt het regelmatig voor dat mensen zich hier niet aan houden en hun honden los laten lopen. Er is meerdere keren geconstateerd dat honden achter reeën aanjagen en andere dieren verstoren.

Daarom heeft Vitens ervoor gekozen de dieren rust te gunnen en dit gedeelte van het gebied tijdelijk af te sluiten. De periode van de tijdelijke afsluiting van het terrein is afhankelijk van de weersomstandigheden en de natuur. De terreinbeheerder beoordeelt samen met een ecoloog wanneer het terrein weer open kan. Voor vragen kunt u emailen naar natuur@vitens.nl.