Menu Sluiten

Buurtbus stopt tijdelijk

Vanaf 12 december 2020 stopt tijdelijk de dienstregeling van buurtbus 566.

Buurtbus 556 Overbetuwe hervatte op 30 november jl. de dienst weer. De reizigers wisten de bus weer te vinden. Inmiddels is de bus aangepast met een kuchscherm, een ventilatiesysteem met speciale filters en een afzuiginstallatie. Deze combinatie is ingebouwd ten behoeve van de virusveiligheid van chauffeur en passagiers. 

Echter, deze aanpassingen kennen onverwachte problemen. Het ingebouwde ventilatiesysteem en de afzuiginstallatie maken veel lawaai. Onacceptabel veel lawaai. Daarnaast zorgen deze aanpassingen voor een minder functionerende  verwarming.  Niet het comfort dat verwacht mag worden. Belangrijk is ook dat de chauffeurs door de genoemde problemen onacceptabele overlast ondervinden. Het bestuur vindt dit niet verantwoord en heeft daarom tot een tijdelijke stop besloten.

Inmiddels heeft Breng laten weten dat de gewenste aanpassingen aan de buurtbus niet eerder kunnen plaatsvinden dan eind 2020/begin 2021. Tot die tijd zal Buurtbus 556 niet rijden. Zodra er nieuwe informatie is, laten we dit weten.

Met eventuele vragen kan contact opgenomen worden met:

Jan van Brakel 06-23064209 of Erik Thoonen  06-12478177