Menu Sluiten

Buurtbus 556 Overbetuwe begroet 6000ste passagier van 2021

Het lijkt alweer ver achter ons, maar op 29 maart 2021 is Buurtbus 556 Overbetuwe na een tijdelijke stop van 12 maanden vanwege de coronapandemie, weer gaan rijden.

In de periode tussen 29 maart 2021 en eind december 2021 heeft ze een groot aantal passagiers mogen begroeten, waarbij in de afgelopen maanden een groei in het aantal passagiers te zien was. Deze groei in passagiers was dermate dat de Buurtbus deze week haar 6000ste passagier van 2021 mocht verwelkomen.

De gelukkige 6000ste passagier was  mevrouw R. Doslic uit Elst.  Zij kreeg namens het bestuur van Buurtbus 556 Overbetuwe een  bos bloemen overhandigd door voorzitter Erik Thoonen.

De forse groei van het aantal passagiers is een prachtig resultaat voor de Buurtbus 556 die hiermee bewijst dat ze in een reisbehoefte binnen de kernen Heteren, Driel en Elst voorziet. Dit succes heeft echter ook een keerzijde. De buurtbus is ingericht voor maximaal acht passagiers en mag wettelijk gezien dit aantal niet overschrijden. Zo kan het gebeuren dat indien er al acht passagier in de bus zitten, er mensen bij de halte moeten blijven staan. Het bestuur is daarom al bezig met het zoeken naar oplossingen voor dit probleem.

Foto G. van de Boer