Menu Sluiten

‘Blij weerklinken’: Koor Cantorije  & Harmonieorkest Concordia: 15 mei om 14.30 uur 

Zondagmiddag 15 mei kunnen Cantorije en Concordia – na de lange coronaperiode – eindelijk hun veelzijdige muziek presenteren in de Blije kerk in Driel. Het motto is dan ook ‘Blij weerklinken’.  

Het programma is zeer gevarieerd. Zo wordt kerkelijke muziek afgewisseld met composities die op het Eurovisiesongfestival te horen waren. Oude muziek worden gevarieerd met moderne toppers. We horen een schakering van zowel Nederlandse nummers  als Spaanse melodieën. Cantorije en Concordia bezorgen afzonderlijk nummers; en combineren dit ook met samenspel. Zo voeren ze bijvoorbeeld samen het Sanctus uit van Schuberts Deutsche Messe. Concordia speelt onder andere Arcade, waarmee Duncan Laurence in 2019 het Eurovisiesongfestival won.  

De Drielse ensembles Cantorije en Concordia hebben een ruime ervaring opgebouwd. Het gemengd kerkkoor Cantorije, dat al 36 jaar bestaat,  heeft ook een concertrepertoire ontwikkeld. De koorleden zijn na de coronaperiode weer enthousiast begonnen met de nieuwe dirigent Jacob Dubbeldam; Jaap Jansma is de nieuwe organist.

Muziekvereniging Concordia heeft 2019 het 100-jarig bestaan gevierd.  Sinds 2015 is Willem van de Laar de dirigent van de vereniging. De harmonie bestaat uit 45 leden. Naast de spelende leden in de harmonie zijn er jeugdleden in opleiding. (Aspirant-musici kunnen zich melden!) 

Het concert in de Drielse katholieke kerk (Kerkstraat 25) begint om 14.30. De toegang is gratis; na afloop is er een deurcollecte.

www.concordia-driel.nl

www.facebook.com/gemengdkoorcantorije.nl

Komende activiteit | De Blije Kerk Concerten