Menu Sluiten

Aprilnummer van Driels Oud Neijs

De Historische Kring Driel bestaat alweer 10 jaar. Ook in dit jubileumjaar verschijnen er drie edities van het geschiedkundig bulletin Driels Oud Neijs. Het eerste exemplaar komt in april uit met daarin wederom drie interessante artikelen. 

In het eerste artikel blikt voorzitter Freddie Coenders terug op 10 jaar Historische Kring Driel, waarbij hij het ontstaan van de vereniging beschrijft en ingaat op verschillende verenigingsactiviteiten en succesvolle erfgoedprojecten.

In het tweede artikel gaat Theo Vos in op de bijzondere geschiedenis van de R.K. Meisjesschool van ons dorp die in 1922 als ‘St. Gerardus School’ werd geopend en vanaf 1949 ‘Theresia School’ werd genoemd. 

In het derde artikel vertelt Sebas te Dorsthorst over het winkeltje van zijn grootouders, dat in het dorp ook wel bekend stond als ‘De Kleine HEMA van Driel’, waarbij hij zich onder meer baseert op persoonlijke herinneringen van familieleden.

Voor de inhoud van eerder verschenen bulletins of voor verdere informatie over de Historische Kring Driel zie: www.historischekringdriel.nl