Menu Sluiten

28 november: Aansprekend gevarieerd concert Arnhems Symphonieorkest NOVA in Driel


Arnhems Symphonieorkest NOVA  presenteert zondag 28 november (aanvang 14.30) in het kader van de Blije Kerk Concerten Driel gevarieerde muziek uit de 19e, 20e en 21e eeuw. Dit onder het motto ‘Oude wijn in nieuwe flessen’. Aandachtige luisteraars herkennen in de werken van Jacob, Mendelssohn, Fauré, Andriessen, Martig en Juel-Frederiksen  hofdansen en boerendansen, romantische melodieën en marsmuziek, kinderliedjes en volksmuziek uit heel Europa. Gevarieerd: zowel feestelijk als sensitief.   

NOVA is een symfonieorkest voor gevorderde amateurmusici met ruim dertig leden. De orkestleden streven naar een goede mix van plezier en prestatie: met plezier muziek maken én ons publiek een mooi concert laten horen. Voor het concert op 28 november heeft NOVA deels gerepeteerd met de strijkers en blazers apart. Daarom voor dit Blije Kerk Concert een gevarieerd optreden: blazers, strijkers en tutti: het hele orkest.

NOVA staat onder leiding van Ghassan Alaboud, pianist en dirigent uit Canada. In Montreal heeft hij naam gemaakt met het kamerorkest I MUSICI. Sinds 2016 is hij chef-dirigent van het Syrian Expat Philharmonic Orchestra in Bremen. Alaboud is sinds 2020 verbonden aan NOVA.

De toegang tot de katholieke kerk in Driel op 28 november is gratis (na afloop deurcollecte). Met corona-QR-code (op papier of telefoon) en legitimatiebewijs.  

Zie ook:
https://orkestnova.nl/
www.blijekerkconcerten.nl