Menu Sluiten

25 september in Elst: Aan dek met Alle Hens

Dat is de titel van het shantyfestival dat het shantykoor Alle Hens uit de Overbetuwe op zondag 25 september organiseert in de Dorpsstraat in Elst. Het is een 20 jarig jubileumfestival dat eigenlijk al in 2020 zou worden gehouden.

Nu in 2022 mag het eigenlijk niet meer misgaan en die verwachting heeft de organisatie dan ook niet. Het zingen van shanty’s is sinds 2018 opgenomen als immaterieel erfgoed. Er zijn op dit moment ca. 400 koren in Nederland waar maar liefst ca. 15.000 zangers en muzikanten plezier aan beleven. Shantykoor Alle Hens dat zijn oorsprong vond in 2000 op een verjaardag van de familie van Rooijen uit Driel heeft in de 20 jaar van haar bestaan in de regio en ver daar buiten een grote reputatie opgebouwd.

In een hechte samenwerking met het C.M.E. (Centrum Management Elst) en de Gemeente Overbetuwe hoopt de organisatie er op zondag 25 september een spetterend feest van te maken. Met de steun van nog 5 andere Gelderse shantykoren zullen op drie verschillende podia tussen 13.00 en 17.00 uur heel veel Nederlandse, Duitse en Engelse shanty’s te beluisteren zijn. Uiteraard zullen ook de bekende en minder bekende zeemansliederen aan bod komen. In een volgende publicatie zullen wij de deelnemende koren uitgebreid aan u voorstellen.

Kortom, het is zeker de moeite waard om zondag 25 september vrij te houden.