Menu Sluiten

13 maart: Matthäus-Passion weer in Driel te beleven

Zondag 13 maart (aanvang 14.30) wordt Bachs Matthäus-Passion weer in Driel uitgevoerd. Het Mini Matthäus Ensemble brengt alle indrukwekkende hoogtepunten over het voetlicht. Twee jaar geleden, vlak voor de eerste lockdown, werd de Mini Matthäus voor het eerst opgevoerd in de volle Maria Geboortekerk. Nu kan de stichting Blije Kerk Concerten Driel de Matthäus-Passion opnieuw in Driel laten uitvoeren.

De muziek vertelt het lijdensverhaal van Christus. Prachtige, aangrijpende muziek, die de laatste jaren live beperkt heeft geklonken. Nu kan het gelukkig weer en laten de 10 vocalisten van het Mini Matthäus Ensemble, begeleid door piano en viool, hun eigen sfeervolle versie van Bach’s Matthäus-Passion horen: alle hoogtepunten in anderhalf uur; mét het bekende Erbarme dich, en het mooie slotkoor.

In deze vorm ligt de nadruk op de intimiteit tussen de stemmen onderling, samen met het verhaal dat op een meer directe manier tot leven wordt gebracht. Door de intieme en verhalende opzet krijg je een helder inzicht in hoe knap dit bijzondere dubbelkorige werk in elkaar steekt. De Mini Matthäus is voor kenners en liefhebbers, maar ook voor iedereen, die kennis wil maken met Bachs meesterwerk.

De toegang is gratis; u kunt uw waardering laten blijken bij de deurcollecte na afloop. Reserveren niet nodig. We verwachten ieder een plaats te kunnen geven. Maar vol is vol. Parkeermogelijkheden rondom de kerk zijn beperkt (zie site: ‘Locatie en contact’). Houd rekening met extra tijd, wanneer u een parkeerplek moet zoeken. Zie verder:  www.blijekerkconcerten.nl