Menu Sluiten

Huiskamer

Intro

Enkele jaren geleden had Driel een eigen huiskamer in de Vogelbuurt. Iedere woensdagochtend konden buurtbewoners daar een kop koffie drinken. Er werden creatieve en thema- avonden gehouden. Er werd naailes gegeven. Er waren middagen waarop lekker geproefd kon worden van een pannenkoek tot aan hapjes uit andere culturen. Het was het eerste startpunt van de nu al heel bekende groep: ‘Driel schoon, dat doen we gewoon’!

In de anderhalf jaar dat er geen concrete Huiskamer meer was, bleef er achter de schermen gedacht en gewerkt worden om zo’n soort ontmoetingsruimte te realiseren in Driel. Binnen het Dorpsplatform Samen Driel werd de (nieuwe) werkgroep Huiskamer opgericht.

Doelen

Deze werkgroep wil het volgende bereiken:

  • Het realiseren van een ontmoetingscentrum in het hart van Driel.
  • Het creëren van een “huiskamer” binnen deze setting.
  • In het ontmoetingscentrum de verbinding aangaan met meer partijen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een repair-café, een locatie van de bibliotheek, ruimte voor zzp-ers om te werken ( lees internetten), ruimte voor andere organisaties als Helpende Handen, en dergelijke.

Zo’n ontmoetingscentrum uit de grond stampen doe je niet zomaar! Daar is veel tijd, energie, overleg, onderhandeling voor nodig. De werkgroep Huiskamer sluit dan ook geregeld aan bij de werkgroep hart van Driel, die bezig is met toekomstplannen voor het centrum van Driel. Maar de werkgroep Huiskamer gaat daar niet op wachten. Er gaat op korte termijn bekeken worden waar de Huiskamer in een tijdelijke setting zou kunnen worden opgestart.

Citaten

Of zoals werkgroepleden het verwoorden:

We gaan voor een ruimte waar mensen uit het hele dorp, binnen kunnen lopen, waar laagdrempeligheid belangrijk is. Waar culturen samen kunnen koken. Elkaar daar beter leren kennen. En anderen ondersteunen met het Nederlands tijdens hun integratie.
We willen creatieve activiteiten organiseren, zoals thema-activiteiten door het jaar heen, o.a. met Pasen en kerst, stukjes maken. We gaan ervoor om de bieb erbij te betrekken waardoor we ook meerdere dagen per week open kunnen zijn.
Gewoon weer oppakken waar we mee bezig waren en waar zo’n behoefte aan is bij heel veel mensen in Driel”

Maak kennis met de mensen

Voor contact met de werkgroep zijn Agnes van Rijsewijk en Olga Ophof de contacpersonen : huiskamer@samendriel.nl

De werkgroep “De Huiskamer van Driel” bestaat uit een aantal leden die klaar staan om in actie te komen zo gauw er een locatie is. Hieronder stelt een aantal van hen zich kort voor.

Agnes van Rijsewijk

Inwoner van Driel sinds 1976, in de Vogelbuurt.
Wil me graag inzetten voor een laagdrempelige Huiskamer, toegankelijk voor alle inwoners, waar men terecht kan voor sociaal contact, en creatieve activiteiten.

Cissie Rensen

Ik zet me in voor een rolstoelvriendelijke Huiskamer.
Voor mij als rolstoelgebruiker en voor mindervaliden onder ons is het belangrijk om een plek te hebben waar men andere mensen kan ontmoeten op een veilige en gezellige manier.

Elly Min

Ik ben Elly Min. Voorheen heb ik in de Oldenhof gewoond. Na een tiental jaren in Heteren woon ik nu al weer 9 jaar in de Breekenhof. Ik voel mij thuis in Driel, waar mijn kinderen zijn opgegroeid. Ik wil daarom meehelpen om de samenhang tussen de inwoners van Driel te ondersteunen.

Marchien Pranger

Sinds de presentatie van het Platform Samen Driel in november 2019 lid van de werkgroep.

Nel Versteeg

Mag ik me even voorstellen, ik ben Nel Versteeg.
Sinds een paar jaar help ik mee in de huiskamer Driel.
Waarom?
Omdat ik het geweldig vind, mensen met elkaar te verbinden en iets bij te dragen, om eenzaamheid tegen te gaan, juist in deze tijd, vind ik het belangrijk om een schakel te zijn tussen mensen. Organiseren van een bingo, muziekochtend en het helpen bij knutselavonden.
Al is mijn bijdrage heel klein, toch kan het groots zijn voor een blij gezicht. Daarom vind ik het heel belangrijk dat Driel zijn Huiskamer behoudt.

Olga Ophof

In 1986 ben ik in Driel begonnen als leerkracht op de toenmalige basisschool de Meander en woon alweer sinds 1986 in ons mooie dorp.
Ik zet me graag in om bewoners met elkaar te verbinden in een Huiskamer setting waar mensen graag naar toe komen voor een bak koffie, en praatje of om iets nieuws te horen en te leren.