Menu Sluiten

Hart van Driel

Table Of Contents

Intro

Wij zijn initiatiefgroep Hart van Driel (hierna HvD). Wij zien dat het tijd is om de dorpskern nieuw leven in te blazen. Omdat het toekomstbeeld ‘een spookdorp zonder middenstand’ een schrikbeeld is, maar zonder interventie niet ondenkbaar. Jaren is geknokt voor het voorkomen hiervan. Van informele lobby tot concrete plannen in de dorpsontwikkelagenda van 2012. Telkens zonder echt resultaat. Maar nu is het anders!

Waar gaan we voor?

Wij geloven erin dat het nu mogelijk is. Met de juiste mensen, aanpak, draagvlak én steun vanuit de gemeente, zetten we ons in voor een toekomstbestendig dorpshart. Een hart waar je graag komt, elkaar ontmoet en wilt verblijven.

Vliegwiel

We noemen ons niet voor niets initiatiefgroep. Wij brengen het vliegwiel in beweging, maar zonder steun en breed draagvlak komen we er niet. We hebben het namelijk over een meerjarenplan. Benieuwd wat ons idee concreet inhoudt? Onthoud ‘dagelijks relevant voor iedere doelgroep’ en ‘functies stapelen’. Door deze combinatie komen we tot een interessant concept. Een oplossing voor veel uitdagingen en een kans om onze unieke gemeenschap en dorp op de kaart te zetten. Nieuwsgierig wat ons eerste idee is? Klik hier voor een bijlage met de eerste ideeën.

En heb je vragen nav dit bericht, ontwikkelingen of geruchten? Of heb je een goed ideee en/of interesse om mee te doen? Als vrijwilliger, stakeholder en/of ondernemer?

Maak kennis met de mensen

Contact: hartvandriel@samendriel.nl

Corinne Bakker

Lid projectgroep Hart van Driel

Emanuel Joosten

Lid projectgroep Hart van Driel

Jos Hermeling

• Achtergrond: in het verleden actief geweest in het bestuur van Ondernemingsvereniging Driel en van assurantieclub Adfiz afdeling Nijmegen. Al 28 jaar werkzaam als zelfstandig ondernemer in de verzekeringsbranche en makelaardij.

• Wat heb je met Driel: ben zowel inwoner ( geboren en getogen ) als ondernemer in Driel

• Eigen motivatie om mee te doen: aangezien mijn bedrijf gevestigd is aan het Polenplein te Driel, is het fijn om mee te denken en te beslissen over de herinrichting van het betreffende plein en de omliggende omgeving. Er is nu een budget vanuit de gemeente Overbetuwe beschikbaar dat als extra ondersteuning meer mogelijk kan maken dan in het verleden van toepassing is geweest. Het centrum van Driel verdient een betere uitstraling cq modernisering, waarmee alle inwoners en ondernemers hun voordeel kunnen doen en de (Polen) geschiedenis van Driel nog meer positieve aandacht kan krijgen.

Martin van Eijk

Lid projectgroep Hart van Driel

Matthijs Danes

Mijn naam is Matthijs Danes, ben getrouwd met Susanne en samen zijn wij de trotse ouders van Thijmen, Casper en Feline. Ruim acht jaar geleden zijn wij in de Breekenhof komen wonen en hebben het in Driel erg naar ons zin. We kletsen inmiddels dan ook lekker mee bij de bakker en in de supermarkt.

In mijn dagelijkse bestaan werk ik bij een grote netbeheerder in Arnhem. Samen met mijn team helpen we, door kunstmatige intelligentie, de organisatie te versnellen om zo de energietransitie van Nederland mogelijk te maken. Een uitdagende rol waarin we de grenzen moeten opzoeken van wat nog maakbaar is.

De reden dat ik me heb aangesloten bij het HvD, is omdat ik heel veel kansen zie in ons prachtige dorp. Zo zijn er veel diverse faciliteiten met een sterke regiofunctie, en zitten de kansen er mijn inziens in door de onderlinge cohesie te versterken. Een andere motivatie, is de complexiteit die een revitaliseringsopgave met zich mee brengt. Iedereen wil weer iets anders en de kunst is nu juist tot dat ontwerp te komen dat het beste is voor het dorp Driel. Ik zie het dan ook hier als mijn rol om de grenzen op te zoeken van wat haalbaar is.

Sylvia Rensen

Mijn naam is Sylvia Rensen en ik ben geboren in Driel. Ik heb altijd in een eigen bedrijf gewerkt (metaalbedrijf) in Giesbeek. Sinds mijn scheiding, 4 jaar geleden, woon ik weer in Driel. Ik doe vrijwilligerswerk in de kantine van voetbalvereniging RSKV Driel en dat doe ik met veel plezier.

Ik heb de opleiding gedaan van Coupeuse Lerares, een middenstandsopleiding gevolgd en nog veel meer.
Ik heb veel interesses, vandaar dat ik nu ook bij Hart van Driel zit. Toen ik weer in Driel kwam wonen, vond ik het Polenplein er maar leeg en donker uitzien. Vandaar dat ik nu bij deze groep zit om daar verandering in te brengen: meer levendigheid en kleur. Op dit moment ben ik werkeloos en heb dus tijd om met dit project bezig te zijn.