Menu Sluiten

Gemeenteraad Overbetuwe omarmt plan Hart van Driel

22 september was er een Politieke Avond in het gemeentehuis in Elst. Tijdens de zogenoemde voorbereidende vergadering stond Hart van Driel (hierna HvD) op de agenda.

Aanleiding van het agendapunt was de vraag van het college van B&W aan de gemeenteraad om:

  • Het plan HvD te omarmen (Raadvoorstel)
  • Het College opdracht te geven voor een projectmatige aanpak (Raadsbesluit)   

In een eerder stadium was al 3 miljoen gereserveerd voor de vitalisering voor verschillende dorpskernen in de gemeenschap. Zo wordt hier in Valburg, Herveld en Randwijk invulling aan gegeven door een MFC te bouwen. Voorwaarde voor bekrachtiging van dit bedrag is participatie vanuit de gemeenschap.

Tijdens de voorbereidende vergadering is er zo’n 30 minuten over ons thema gesproken. Wat direct opviel, was de positiviteit waarmee de verschillende partijen over het initiatief spraken. Het enthousiasme, de samenwerking (tussen gemeente, platform, projectgroep, bewoners en ondernemers) en het duidelijke plan, werden concreet benoemd.

Aan het einde werden nog enkele vragen aan verantwoordelijk wethouder Dimitri Horsthuis-Tangelder gesteld, maar bekrachtiging van het budget, raadvoorstel en –besluit kwamen nooit in gevaar.

De uitkomst is dat HvD tijdens de aanstaande raadsvergadering als hamerstuk op de agenda staat. Als de raad vervolgens (op 4 november) het finaal akkoord op de begroting geeft, hebben we een belangrijke horde genomen en kunnen we aan de slag.

Of het lukt en wat we in de volgende fase gaan doen lees je hier binnenkort.