Menu Sluiten

Bouw mee aan het nieuwe Hart van Driel

Driel is een ondernemend dorp met een actieve gemeenschap, maar ook met een dorpshart dat vraagt om nieuwe energie. Een brede groep bewoners en bedrijven heeft samen met de Gemeente Overbetuwe de handen ineengeslagen om het Hart van Driel op een bijzondere manier te reanimeren. Nu de eerste plannen klaarliggen, doen de Drielenaren een open oproep aan ondernemers en initiatiefnemers in de regio: doe mee!

Dorp in een boomgaard

Driel heeft het allemaal. Het dorp is het middelpunt van een eeuwenoud cultuurhistorisch landschap. Vanuit de Kerkstraat heb je een prachtig zicht op de stuwwal langs de Nederrijn, en ook de kersenteelt geeft Driel en omgeving pit. Driel is letterlijk een dorp in een boomgaard. Waar rust is, maar ook energie. Generaties ondernemers, het actieve verenigingsleven en de vele terugkerende evenementen hebben het dorp door de jaren heen kleur gegeven. Driel en zijn voorzieningen trekken bovendien bezoekers uit de hele regio aan, waaronder uit het op steenworp afstand gelegen Arnhem en de nieuwe uitbreidingswijk Schuytgraaf.

Nieuw leven voor het Hart van Driel

Laten we zeggen: Driel heeft het bíjna allemaal. Want net als veel andere dorpen in Nederland kampt Driel met een afname van het aantal voorzieningen. De openbare ruimte in het dorpshart is aan vervanging toe en een aantal gebouwen op en rond het centrale Polenplein staat aan de vooravond van sloop of herontwikkeling. Deze ontwikkelingen zijn geen bedreiging, maar juist een unieke kans om het centrum van Driel nieuwe energie te geven. Om deze ambitie waar te maken heeft een groep bewoners de handen ineengeslagen. Samen met een brede gemeenschap van Drielenaren hebben zij met steun van de Gemeente Overbetuwe in het afgelopen jaar nagedacht, getekend en gesleuteld aan een visie voor hun Hart van Driel. Eén ding is zeker: het toekomstige Hart van Driel is een dorpscentrum waar van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat leven is. Waar multifunctionele gebouwen plek bieden aan ondernemers en voorzieningen die van elkaars nabijheid profiteren. Waar de publieke ruimte meebeweegt met de jaargetijden. En waar altijd een glimp te zien is van het bijzondere landschap, de boomgaarden en de rijke historie.

Ondernemers gezocht

Dit voorjaar wordt de laatste hand gelegd aan de planvorming. Daarom zoekt Hart van Driel creatieve geesten, initiatiefnemers en aanpakkers die met de Drielenaren en met elkaar op een bijzondere wijze invulling willen geven aan de toekomst van Driel. Ben jij een ondernemer in de zorg, horeca, sociaal welzijn of recreatie? Maak of verkoop je ambachtelijke producten, of heb je een passie voor bloemen, groenten, fruit of brood? Bestier je een foodtruck, loop je met plannen rond voor een ijssalon, koffiekiosk of schoonheidszaak? Of heb je een ander idee waarvoor je ruimte én een bloeiende gemeenschap zoekt? Meld je aan als geïnteresseerde en we houden je op de hoogte van onze plannen.

Reacties kunnen naar: hartvandriel@samendriel.nl