Menu Sluiten

Verbetering beplanting op rotonde Driel

Het is bijna een jaar geleden dat wij samen met vrijwilligers de eerste beplanting hebben aangebracht op onze rotonde aan de Boltweg in Driel. Er zijn drie soorten grassen geplant en aangevuld met zaaigoed. Het afgelopen jaar zag onze rotonde er daarom al een stuk groener uit.

Toch zijn wij als werkgroep nog niet tevreden. Hoewel het zaaigoed haar werk heeft gedaan was het resultaat niet bevredigend. Het zaaigoed heeft als snel de overhand genomen waardoor de structuur van de beplanting er niet goed uit kwam. Ook werden veel distels en ander onkruid aangetroffen. De huidige invulling van de borders vraagt ook veel onderhoud. Er is veel werk verzet door vrijwilligers om de borders te onderhouden en er goed uit te laten zien.

Om de borders mooier te maken en het onderhoud te verminderen gaan wij ze opnieuw ingerichten. Samen met de Stek uit Driel gaan wij de twee kleinste borders dit voorjaar als eerste aanpakken. De Stek heeft een beplantingsplan opgesteld met meer diversiteit in planten waarbij is gelet op structuur, kleurstelling en bloei over meerdere seizoenen.

Vrijwilligers maken de borders schoon om plaats te maken voor de nieuwe beplanting

Er is een start gemaakt met het schoon maken van de twee kleinste borders. Alleen de grassen die vorig jaar zijn aangeplant blijven staan. Bruikbare planten zijn verplaatst naar de overige grote borders. In april worden de nieuwe planten door de Stek geleverd en samen met onze vrijwilligers in de kleine borders gepoot.

De twee andere grote borders van de rotonde willen wij in het voorjaar van 2023 verbeteren. Daarom gaan wij in april en oktober via Overbetuwe Doet opnieuw geld inzamelen. Uw donatie via Overbetuwe Doet is dus van harte welkom!