Menu Sluiten

Update rotonde Boltweg, maart 2023

Vorig voorjaar zijn door vrijwilligers en in samenwerking met kijktuin de Stek vaste planten aangebracht op de twee kleine borders van de rotonde in Driel (samen 100 m2 groot). Daarna kwam de hete en droge zomer van 2022. Hebben de nieuwe planten deze zware periode kunnen doorstaan? Om deze vraag te beantwoorden hebben wij afgelopen weken samen met de Stek gekeken naar de conditie van de vaste planten. We hebben geconstateerd dat het grootste deel van de planten de hete zomer gelukkig heeft overleefd. Sommige planten zijn goed zichtbaar en naar anderen is het goed zoeken waar de jonge aanwas omhoog komt. De planten die het niet hebben overleefd gaan we nog dit voorjaar vervangen door nieuwe exemplaren.

In de twee andere borders van de rotonde staan 3 soorten grassen en eenjarige planten die wij in 2021 hebben aangebracht. Deze maand hebben een aantal vrijwilligers het eerste onderhoud hierop uitgevoerd. Er is onkruid verwijderd, daar waar nodig is de grond losgehaald en het dode materiaal is uit de beplanting verwijderd.

Met de inzet van onze vrijwilligers kunnen we dit voorjaar weer gaan genieten van onze rotonde die steeds mooier zal gaan worden.