Menu Sluiten

Nieuw beplanting op rotonde Driel

Update september 2022

Eind april 2022 hebben onze vrijwilligers samen met Fred van kijktuin “de Stek” uit Driel nieuwe beplanting aangebracht op de twee kleine borders van de rotonde.

Fred heeft een beplantingsplan opgesteld met vaste planten:

Waarom vaste planten?

Naast het duurzame karakter geven de vaste planten de mogelijkheid de bodem in een redelijk snel tempo geheel of gedeeltelijk te bedekken, waardoor het onderhoud van de borders redelijk in de hand te houden is.

Doordat de vaste planten goed te zien zijn is het onderhoud op zich eenvoudig. Snel is te zien wat de vaste plant is en wat het “onkruid”.

De variatie aan planten maakt het mogelijk meerdere bloeiperioden per jaar te realiseren.

Een aantal van de planten blijft groen in de winter zodat er ook in die periode wat te zien valt.

We hebben inmiddels een zonnig en zeer warme zomer achter de rug en wij zijn blij dat de meeste planten dat hebben overleefd. Door een groot tekort aan water zijn de planten niet hard gegroeid. Maar geduld is een schone zaak en u zult zien dat de planten volgend voorjaar meer tot hun recht gaan komen. De vaste planten die zijn verplaatst naar de grote borders hebben nog meer door de droogte te lijden gehad. Ondanks dat ze er nu slecht uit zien zijn er al uitlopers zichtbaar. Daarom gaan deze planten de winter overleven en zullen volgend jaar de rotonde wederom sieren.