Menu Sluiten

Kan nog deze week: Tegelruilen

Tot en met zondag 24 september kunt u zich aanmelden om de tegels uit uw tuin gratis in te ruilen voor planten. Want zijn al die tegels wel echt nodig? U kunt uw tuin heel eenvoudig en onderhoudsvriendelijk groen maken. Op www.steenbreek.nl vindt u veel tips en handige weetjes voor een groene omgeving. Zo zorgen we samen voor een duurzame en klimaatbestendige leefomgeving.

Tegeltaxi
Ook dit keer kunt u weer rekenen op de tegeltaxi. Een extra service die op zaterdag 7 oktober de tegels gratis bij u thuis ophaalt. Wel moeten deze op die zaterdag voor 08.00 uur aan de kant van de weg liggen. Om ze te kunnen optakelen, moeten de tegels op een plek liggen waar onze collega’s goed bij kunnen. Een groot deel van de tegels wordt vermalen tot puin, een ander deel wordt hergebruikt voor bijvoorbeeld insectenmuren. 

Compost voor straatzand

Als u de tegels uit de tuin haalt en wilt beplanten, blijft er straatzand over. Heeft u zich aangemeld voor de Tegelruilactie? Dan kunt u op zaterdag 7 oktober tussen 08.00 en 14.00 uur het straatzand gratis afvoeren bij de gemeentewerf, ingang aan de Korte Helster 1. In ruil voor het wegbrengen ontvangt u van ons een gratis zak compost.

Aanmelden
Het is voor de Tegelruilactie nodig om u aan te melden. Op onze website www.overbetuwe.nl/tegelruilen vindt u het aanmeldformulier. Hierop geeft u aan hoeveel tegels u inruilt, welke planten u wilt en of u straatzand wilt komen inleveren. Op zaterdag 7 oktober kunt u tussen 08.00 en 14.00 uur de planten ophalen en het straatzand inleveren bij de gemeentewerf. De ingang zit aan de Korte Helster 1 in Elst.

De voorwaarden
Om de Tegelruilactie succesvol te laten verlopen zijn er een aantal voorwaarden:

  • U kunt alleen meedoen als u zich aanmeldt via www.overbetuwe.nl/tegelruilen.
  • U kunt maximaal 5 m2 aan tegels inleveren.
  • Per 30×30 tegel ontvangt u 1 plant. U mag natuurlijk ook andere formaten tegels inleveren. U ontvangt dus per m2 bestrating/tegels 10 planten.
  • U kunt maximaal 20 planten aanvragen.
  • De planten kunnen alleen bij de gemeentewerf in Elst worden opgehaald als u zich uiterlijk 24 september heeft aangemeld.
  • U kunt maximaal 1,5 m3 straatzand inleveren per aanmelding.
  • U kunt alleen gratis straatzand inleveren als u meer dan 1 m2 aan tegels laat ophalen
  • U kunt alleen straatzand inleveren als u dit van tevoren heeft aangegeven op het aanmeldformulier.
  • Het straatzand kunt u alleen inleveren als het schoon is. Is de grond vervuild, dan kunt u het op de actiedag niet gratis

inleveren.