Menu Sluiten

Eerste beplanting aangebracht op rotonde Driel

Op donderdag 29 april hebben vrijwilligers de eerste beplanting aangebracht op onze rotonde aan de Boltweg in Driel. Om acht uur in de ochtend werden grassen en zaaigoed afgeleverd door de gemeente Overbetuwe. Daarna zijn vrijwilligers gestart met het uitvlakken van de vier borders op de buitenring van de rotonde. Om het aanbrengen van de planten te vergemakkelijken is de grond de woensdag daarvoor machinaal gefreesd.

De grassen zijn in gezamenlijk overleg uitgezet en geplant. Daarna is het zaaigoed op vakkundige wijze uitgestrooid op de open vlakken tussen de grassen in. Zo is er een mooie basis gelegd voor een groene entree naar het dorp. Met de regen die voor de komende week is voorspeld zullen wij de rotonde langzaam aan steeds groener zien worden.

De werkzaamheden aan de rotonde zijn hiermee zeker nog niet beëindigd. De komende periode gaat de werkgroep aan de slag met kunst op de rotonde. Nadat kunst is aangebracht wordt ook de binnenring van de rotonde voorzien van een gevarieerd aanbod aan beplanting. Uw donatie via Overbetuwe Doet  blijft daarom noodzakelijk en is van harte welkom.