Menu Sluiten

Wil je vergroenen? Maak dan gebruik van een zeer aantrekkelijke subsidie! 

De werkgroep Samen Driel Duurzaam maakt de inwoners van Driel attent op het volgende:  

Het Waterschap Rivierenland heeft sinds 19 oktober jongstleden haar nieuwe subsidie ‘Samen Vergroenen’ opengesteld. Inwoners binnen het werkgebied van Waterschap Rivierenland kunnen subsidie krijgen voor een groendak, tegels eruit – groen erin, regenwatervijver of wadi, bomen planten, een waterton aanschaffen en een geveltuin aanleggen enz. Hiervoor heeft het Waterschap een half miljoen euro beschikbaar gesteld.  

Krijg je 50% of 20% vergoed?  

De subsidieaanvraag doe je met minimaal drie anderen! Dus als je plannen hebt om te vergroenen, zorg dan dat je minstens twee andere inwoners vindt om gezamenlijk de aanvraag te doen. Als je in een door het waterschap aangewezen gebied woont, veelal de dorpskernen en stedelijk gebied, dan krijg je 50% van je investering vergoed. Woon je daarbuiten, dan is het 20%. Toch nog steeds zeer de moeite waard!  Kijk dus snel in welk gebied jouw perceel of woning valt: www.waterschaprivierenland.nl/samenvergroenen. Let op: De gezamenlijke aanvraag wordt tot een maximum van 15.000 euro vergoed.  

Met wie ga jij samen vergroenen?  

De ingediende projecten mogen nog niet zijn uitgevoerd, maar je mag wel al een offerte hebben aangevraagd. Dus zoek drie of meer anderen om samen je projecten in te dienen. Je kunt daarvoor ook terecht op Facebook in de groepen ‘Dorpsplatform Samen Driel / @SamenDriel of ‘Bewoners Driel’ (voor deze groep dien je wel eerst lid te worden) om een uitvraag te doen.  

Wat kun je zoal doen om te vergroenen?

  • Een geveltuin is een tuintje dat je kunt aanleggen tegen de gevel van je huis of appartementengebouw, meestal op openbare grond. Daarvoor heb je dus toestemming en liefst ook de medewerking van de gemeente nodig. Veel praktische informatie vind je hier. Mocht je contact met de gemeente hebben, laat je ons dan weten hoe dat is verlopen? Je kunt ons bereiken via duurzaam@samendriel.nl. Jouw ervaring helpt ook anderen!    
  • Mocht je belangstelling hebben om een groendak aan te leggen dan kun je via de webshop van Groendak.nl als inwoner van Driel nog een extra korting krijgen van 8%. Ben je serieus geïnteresseerd? Mail dan naar penningmeester@samendriel.nl.  

Bij het aanleggen van een groendak komt wel wat kijken. Voor een eerste oriëntatie kun je hier en hier terecht. Op de website van Groendak.nl vind je heel veel goede praktische informatie over het aanleggen van een groendak. Ook kunnen zij voor jou een berekening maken hoeveel (groendak)gewicht op jouw dak mogelijk is

Doe mee en bespaar!

Kortom, een heel aantrekkelijke manier om nú dat groendak te nemen, een waterbassin aan te leggen of andere maatregelen om te vergroenen! We zijn heel benieuwd welke projecten Drielenaren gaan aanpakken om ons dorp mooier, groener en minder heet te maken. Houd ons op de hoogte! Maak bijvoorbeeld mooie foto’s van het resultaat en post ze op Facebook of mail de verhalen naar duurzaam@samendriel.nl.