Menu Sluiten

Overbetuwe duurzamer, denk en doe 18 april mee!

De klimaatverandering vraagt inzet van ons allemaal. Daarom starten we verschillende acties om samen tot een groener en duurzamer Overbetuwe te komen. Want dat kunnen we niet alleen.

Regentonactie
In juni start in Overbetuwe een actie voor inwoners om met korting een regenton aan te schaffen. Met de ton kan het water bijvoorbeeld gedoseerd de grond in zakken in periodes dat het veel regent. In de zomer kan het water gebruikt worden om de tuin te sproeien en de planten in potten water te geven. Daarnaast wordt het regenwater niet onnodig via het riool afgevoerd. Dit helpt om wateroverlast tijdens piekbuiten te voorkomen. Verder vermengt het relatief schone regenwater niet met het vuile rioolwater, wat weer zuiveringskosten en energie scheelt.

Werkgroep ‘Regenton’
Om de actie succesvol en tot een goed einde te brengen, wordt de werkgroep ‘Regenton’ opgezet. De gemeente werkt hierin samen met de werkgroep Groen & Water uit Oosterhout. Voor deze werkgroep zoeken we vanuit elke dorpskern een kandidaat die zich samen met andere inwoners wil inzetten voor de regentonactie.

Uitnodiging
Voor de aftrap organiseren we een startbijeenkomst. We nodigen u van harte uit op dinsdag 18 april. Om 19.45 uur starten we in dorpshuis de Schakel ( de Hondsvoet 2) in Oosterhout. Wilt u via een e-mail aan duurzaamheid@overbetuwe.nl laten weten of u komt?
Naast een interessant programma, met onder andere klimaatambassadeur Tjalling Siersma, is er ook een leuke prijs te winnen. Aan het einde van de avond verloten we onder alle aanwezigen een regenton.

Kunt u deze avond niet, maar lijkt het u leuk om mee te werken aan dit concrete project? Of kent u iemand? Stuurt ook dan een e-mail aan duurzaamheid@overbetuwe.nl.