Menu Sluiten

Tegels ruilen voor planten bij de gemeente

Doet u mee? Vanaf vrijdag 8 maart tot en met donderdag 11 april kunt u zich aanmelden voor de tegelruilactie. Tegels uit uw tuin kunt u gratis inruilen voor planten. Op zaterdag 20 april kunt u de planten ophalen en komen we bij u langs voor de tegels. Met deze actie zorgen we er samen voor dat onze leefomgeving klimaatbestendiger wordt. Kijk ook eens op www.steenbreek.nl. Daar vindt u veel tips en handige weetjes om uw tuin simpel en onderhoudsvriendelijk groen te maken.

Tegeltaxi
Natuurlijk is de tegeltaxi ook weer van de partij. De extra service die op zaterdag 20 april de tegels gratis bij u thuis ophaalt. Wel moeten deze op die zaterdag voor 08.00 uur aan de kant van de weg liggen. Om ze te kunnen optakelen, moeten de tegels op een plek liggen waar onze collega’s er met de vrachtwagen goed bij kunnen.

Aanmelden
Op onze website www.overbetuwe.nl/tegelruilen vindt u het aanmeldformulier. Hierop geeft u aan hoeveel tegels u inruilt en welke planten u wilt. Op zaterdag 20 april kunt u tussen 08.00 en 12.00 uur de planten ophalen bij de gemeentewerf. De ingang zit aan de Korte Helster 1 in Elst. Het is voor de Tegelruilactie nodig om u aan te melden.

De voorwaarden
Om de Tegelruilactie succesvol te laten verlopen zijn er een aantal voorwaarden.

  • U kunt alleen meedoen als u zich aanmeldt via www.overbetuwe.nl/tegelruilen.
  • U kunt maximaal 5 m2 aan tegels inleveren.
  • Per 30×30 tegel ontvangt u 1 plant. U mag natuurlijk ook andere formaten tegels inleveren. U ontvangt dus per m2 bestrating/tegels 10 planten.
  • U kunt maximaal 20 planten aanvragen.
  • De planten kunnen alleen bij de gemeentewerf in Elst worden opgehaald als u zich uiterlijk 11 april heeft aangemeld.

Adopteer een boomspiegel of openbaar groen

Wist u dat u ook openbaar groen kunt adopteren of een boomspiegel? Een boomspiegel is het perkje dat rondom een boom ligt. Wilt u meer weten of deelnemen? Kijk dan op www.overbetuwe.nl/groenadopteren.