Menu Sluiten

Ga zelf aan de slag met isoleren en krijg een tegoed van de gemeente (lees voorwaarden)

Heeft u een eigen woning en bent u handig? Dan kunt u als inwoner van Overbetuwe zelf aan de slag met isoleren, met een steuntje in de rug. De gemeente Overbetuwe helpt eigenaren van een woning op weg met informatie, isolatieadvies en een tegoed van maximaal € 1.000,- voor het kopen van isolatiematerialen. Om voor het tegoed in aanmerking te komen moeten de woningen een WOZ-waarde hebben onder de € 375.000,- en een laag energielabel (D, E, F, G) of slecht geïsoleerd zijn. Met deze Doe-het-zelfactie kunnen inwoners die aan de voorwaarden voldoen uiteindelijk besparen op de energierekening en zetten we samen stappen naar het duurzamer maken van onze omgeving.

Informatieavond, coach een huis en een tegoed

Wethouder Duurzaamheid Rik van den Dam vindt de regeling belangrijk. “Veel inwoners willen graag zelf verduurzamen, maar weten niet goed waar te beginnen. Met deze actie helpen we ze en geven een duwtje in de goede richting. Dit doen we bijvoorbeeld met een informatieavond op 4 april in Elst, een gratis coach aan huis en, als ze voldoen aan de voorwaarden, ook met een tegoed. De Doe-het-zelf-actie helpt om makkelijk en echt aan de slag te gaan. Samen met de andere acties die we al hebben en nog gaan komen bieden we een mooi totaalpakket om inwoners te helpen.”

Informatieavond op 4 april

Voor inwoners die twijfelen of zelf isoleren iets voor ze is organiseert de gemeente een informatiebijeenkomst. Op donderdag 4 april zijn de huiseigenaren van harte welkom in Partycentrum Onder de Toren aan de Sint Maartenstraat 34 in Elst. De avond start om 19.30 en aanmelden kan via www.overbetuwe.nl/doehetzelf. Daar vindt u ook meer informatie over de actie zelf.

Doe-het-zelf-coach aan huis

Inwoners die liever persoonlijk advies willen kunnen een afspraak maken met een Doe-het-zelf-coach. De coach komt aan huis en geeft advies op maat. Samen met de woningeigenaar kijkt de coach wat geïsoleerd kan worden, welke mogelijkheden daarvoor zijn en welke materialen het beste gebruikt kunnen worden.

Andere acties

De Doe-het-zelf-actie is onderdeel van de bredere aanpak om energie te besparen. Zo kunnen inwoners binnenkort weer gratis hulp krijgen van de Energiefixers. Ook start de gemeente op korte termijn met een Ontzorgingsaanpak voor inwoners die financieel minder daadkrachtig zijn. Daarnaast is het mogelijk om onafhankelijk advies te ontvangen als inwoners een warmtepomp willen aanschaffen. Meer informatie over alle acties om energie te besparen en te vergroenen zijn te vinden op www.overbetuwe.nl/duurzaamheid en op www.overbetuwe.nl/energieloket.