Menu Sluiten

Driel krijgt ……. een deelauto!

Werkgroep Samen Driel Duurzaam start een project met een eigen deelauto. Samen met een groepje bekenden een auto delen. Het mag ook in plaats van je tweede auto zijn.

De werkgroep Samen Driel Duurzaam probeerde in de afgelopen jaren een aantal maal een deelauto voor Driel te regelen via bedrijven die dit soort projecten tot hun business hebben gemaakt. Telkens  bleek dat deze bedrijven hun markt vooral in de stad zien en niet in een dorp als Driel. Dorpen passen op dit moment niet goed in ons businessmodel, zeiden ze.

Dus besloten we om het dan als dorpsbewoners maar zelf te doen. Met de eigen auto van een van de initiatiefnemers een proef-project opzetten. Wat we willen is maximaal leren hoe je zoiets als een eigen auto delen met een groepje mensen organiseert. Bijvoorbeeld: is er een goede verzekering mogelijk met zoveel verschillende gebruikers? Wat zijn de kosten en wat is dan de kilometerprijs? Is er een app waarmee je de auto makkelijk kunt reserveren? Wat verandert er als je een auto deelt, en niet meer voor je eigen deur hebt staan?Welke milieuvoordelen heeft een deelauto? En niet te vergeten in deze dure tijden: wat scheelt het in je eigen portemonnee?!

Voor dit proef-project heeft de werkgroep subsidie aangevraagd bij de gemeente en gekregen. Met dit geld kunnen we communicatiekosten betalen, kunnen we een event organiseren, een logo laten maken en kunnen we voor het eerste jaar een app aanschaffen. Maar er is nog een heleboel dat we zelf moeten doen, uitzoeken en organiseren. Heb je belangstelling om mee te denken, om met praktische klussen te helpen of om zelf deelnemer te worden van de deelauto? Of wil je misschien ook je eigen auto delen met anderen? Meld je aan via Facebook of met een mailtje naar: deelauto@samendriel.nl . Hoe meer mensen helpen en meedoen, hoe succesvoller het project.