Menu Sluiten

Drieldimensionaal

Doel

Ons doel is iedereen in Driel – inwoners, ondernemers en het verenigingsleven – bij elkaar te brengen door hen te informeren over uiteenlopende ontwikkelingen. Niet alleen vanuit Platform Samen Driel, maar (juist) ook daarbuiten. Daarvoor werken we samen met de verschillende projectgroepen van Samen Driel, verenigingen & ondernemers en met inwoners met eigen ideëen, initiatieven en oplossingen

Vanuit onze passie voor communicatie en het samenbrengen van mensen willen we een bijdrage leveren aan een fijn en actief dorp waar jong en oud zich prettig voelt.

Verschillende media

Dit doen we op een toegankelijke en creatieve manier. Verbinding, duidelijkheid en openheid staan centraal. We kiezen voor een cross-mediale (met krant en diverse sociale media) aanpak, zodat we iedereen in Driel bereiken. Door eenduidige en dorpsoverstijgende communicatie voorkomen we communicatieruis en kunnen we positieve energie houden in de toekomstige ontwikkelingen.

Maak kennis met de mensen

Contact: drieldimensionaal@samendriel.nl

Debbie Nuijen

‘Vind jij het leuk om, als oud-Drielenaar, mee te werken?’ Dat werd me een aantal maanden geleden gevraagd tijdens de coronacrisis. In die periode was ik bewust ‘in between jobs’ (zoals ze dat zo mooi noemen), veel creatief bezig en bovenal juf mama. Ik hoefde niet lang over die vraag na te denken. Mijn ouders, broertje en schoonzusje wonen in Driel, een aantal lieve vrienden zijn er neergestreken en mijn oudste dochter steekt er graag een kaarsje voor oma-oma aan in de kerk.
Die verbinding met mijn oude dorp, in combinatie met de eyeopener dat ik het creatief bezig zijn toch ook wel heel erg leuk vind, maakt het tof om hier onderdeel van te zijn!

Inmiddels ben ik weer aan het werk én probeer ik creatief te blijven. Na jaren bij de Rabobank te hebben gewerkt als Medewerker Communicatie een Coöperatie, ben ik sinds oktober werkzaam als Intern Communicatiemedewerker bij het Openbaar Ministerie in Arnhem. Ontzettend leuk en afwisselend werk in een enorm boeiende omgeving. En ook daar kan ik mijn creativiteit verder ontwikkelen!

Oh ja, en dan nog wat andere weetjes voor degenen die dat leuk vinden: al weer heel wat jaartjes getrouwd met Raimond, wonend in Gendt en mama van de leukste deugnieten: Liv (4) en Noor (1).

Dianne Kruisdijk

Hoi dorpsgenoot, leuk kennis te maken!
Toen ik werd benaderd voor deze werkgroep, heb ik geen moment getwijfeld. Communicatie is mijn vak. En mijn vak is mijn hobby. Hoe fijn is het als je dit op een positieve manier kan inzetten voor je dorp? De meeste voldoening haal ik uit het maken van mooie verhalen die anderen inspireren. Graag laat ik je zien dat de gewone Drielenaar heel bijzonder is.

In 2009 kozen mijn man Giliam en ik voor Driel. Vooral vanwege het kleinschalige onderwijs, de ruimte en het dorpse karakter. Een fijne omgeving voor onze dochters Lisa en Fleur. Inmiddels zijn we helemaal ingeburgerd en ben ik de laatste jaren actief als MR-lid van basisschool De Meeuwenberg en bij Stichting Kersenfeesten Driel.

Ik zie vooral de positieve kanten van Driel. Maar eerlijk is eerlijk: er valt ook veel te verbeteren. Mijn wensen? Een veiligere Kerkstraat, meer vertier voor pubers, dansles voor jonge kinderen, een lokale bieb, recreatiemogelijkheden langs de Rijn en meer gezellige terrasjes.

Door verhalen van mooie initiatieven te delen, hoop ik dat nóg meer mensen zin krijgen om iets te doen voor het dorp. Zodat we onze wensen samen kunnen waarmaken. Zet je talent in en sluit je aan! Wat het je oplevert behalve een dorp waar je je thuis voelt? Voldoening, plezier, nieuwe inzichten en leuke contacten!

Hester van Rooijen

• ik ben moeder van 3 hele mooie kids
• ik ben getrouwd met Jan
• ik ben een geboren en getogen Elsterse
• de zin die iedereen herkent die me kent is: ‘het komt wel goed’
• ik houd van beweging, dat betekent niet alleen sporten, maar ook persoonlijke groei
• ik ben heel goed in slapen, ik heb maar een paar seconden nodig
• ik ben gek op mensen en het verdiepen in patronen van hun gedrag
• ik schrijf de hele dag door notitieboeken vol met inspiratie 📝, vandaar ook het schrijven voor Dwars door Driel.
• in mijn eigen onderneming richt ik me naast persoonlijke coaching ook op leiderschap op alle lagen in organisaties.

Sylvia Deneer

Mijn kennismaking met Driel dateert van 1981, toen ik Fons en zijn Drielse familie, leerde kennen. Toen was ik een 18-jarige, geboren en getogen, ‘stadse’ uit Nijmegen en zag ik mezelf nóóit in een dorp wonen. We gingen samenwonen in Nijmegen, zijn daarna verhuisd naar Anna Paulowna en 2 jaar later in Almere terecht gekomen. Na 16 jaar ‘Almeers’ te zijn geweest, zijn we in 2007, samen met onze kinderen Erik en Marieke, (terug) verhuisd naar Driel.

Alles wat ik van het dorpse leven als 18-jarige niet zag zitten, waardeer ik nu het meest. Een praatje bij de bakker, mensen goeiedag zeggen die je niet kent, vriendelijkheid in de winkels én een bruisend verenigingsleven. Ik ben onder de indruk van alle evenementen die in het ‘kleine’ Driel plaatvinden en hoeveel innovatie er is. Nieuwe ideeën lijken hier bijna vanzelf te ontstaan. Dit heeft me geïnspireerd om bij verschillende initiatieven in het dorp betrokken te zijn. Ik vind het leuk om nieuwe mensen te leren kennen en samen met anderen ergens mee bezig te zijn, wat het leven hier nóg fijner maakt. Ik geloof dat verbinding met anderen voor elk sociaal mens cruciaal is. Voor mij is dat zéker zo.

Waar ik van droom voor Driel is eigenlijk alles op deze website. Daarnaast zie ik in de zomer van 2021 een lege dijk voor me, afgesloten voor verkeer… Op de dijk, met op de achtergrond de stuw in de zon, lange tafels achter elkaar. Feestelijk gedekt, met bloemen erop. Live muziek erbij… De start van een nieuw initiatief; het ‘Driels Diner’. Samen met dorpsgenoten genieten van een eetfestijn met lokale producten, bijpraten over dit vreemde jaar en toosten op alles wat we samen voor elkaar krijgen! Een droom is altijd de eerste stap. Wat is de jouwe?